Jul 23, 2024 Остави съобщение

Принцип и решение на въглероден дефект

Принцип и решение на въглероден дефект

 

Въглеродният дефект е вид дефект, уникален за изгубената отливка, който се проявява като продуктът от топене на пластмасова пяна, оставащ върху отливката, заемащ позицията на течния чугун, което води до въглероден дефект. Ето защо:

 

1. Недостатъчно отрицателно налягане

 

A. Недостатъчен дизайн на процеса:

 

Някои предприятия едностранно контролират пясъка, дизайнът на отрицателното налягане е твърде нисък, като например: отливки от сив чугун с -0.03Mpa, тънкостенни части едва доставени, дебели големи части поради по-голяма газификация, извличането на отрицателно налягане може не произвежда въглеродни дефекти.

 

Решение: Променете процеса, за да подобрите вакуума в кутията.

 

167842531

 

 

B. Устройството е дефектно

 

(1) Изтичане на въздух в кутията с пясък: кутията с пясък има нишки на изтичане на въздух под действието на отрицателно налягане. Въпреки че вакуумът на манометъра за отрицателно налягане на главния тръбопровод е много висок, отрицателното налягане в кутията с пясък не е достатъчно и газификацията на пяната не може да се изпомпва, образувайки въглеродни дефекти.

 

Решение: Запоена пясъчна кутия.

 

(2) Запушването на марлята на кутията с пясък кара отрицателното налягане да не отстранява газификацията на газовата пяна, което води до отрицателно налягане в кутията, образувайки въглеродни дефекти.

 

Решение: Сменете марлята на кутията с пясък.

 

(3) Площта на напречното сечение на тръбопровода с отрицателно налягане в кутията с пясък е малка и изпомпваният поток не е достатъчен. Въпреки че вакуумът на манометъра за отрицателно налягане в главния тръбопровод е висок, отрицателното налягане в кутията с пясък не е достатъчно и газификацията на пяната не може да се изпомпва, което води до въглеродни дефекти.

 

Решение: увеличете площта на напречното сечение на помпения тръбопровод. а. удебелена тръба; b. Добавете помпена тръба с отрицателно налягане.

 

(4) Автоматичното докинг устройство за отрицателно налягане компенсира изтичането на газ, което води до отрицателно ниско налягане в кутията.

 

Решение: Проверете докинг устройството за отрицателно налягане.

 

(5) Недостиг на вода във вакуумната помпа за циркулация на вода: безводното уплътнение причинява отрицателно налягане.

 

Решение: Проверете захранването с вода.

 

(6) В горната част на кутията с пясък има изливащ се боклук (найлонов филм). Смес от желязо и пясък), така че пластмасовият филм да не е плътно запечатан пясъчна кутия, изтичане на въздух при вакуумиране, образуване на въглеродни дефекти.

 

Решение: Почистете горната част на кутията с пясък, изсипвайки боклука.

 

(7) Гумената тръба изпуска газ в интерфейса на кутията с пясък и клапана за отрицателно налягане и отрицателното налягане в кутията се намалява, образувайки въглеродни дефекти.

 

Решение: Използвайте пластмасово фолио, за да запушите теча.

 

(8) Пластмасовото фолио се изпомпва в главния тръбопровод, за да блокира гладкото преминаване на газ и да образува въглеродни дефекти.

 

Решение: След като се установи, че степента на вакуум на тръбопровода с отрицателно налягане не е достатъчна и други причини са изключени, проверете филтърния резервоар за пясък.

 

2. Недостатъчно отрицателно налягане, причинено от процеса на изливане

 

(1) Пластмасовият филм на дъното на чашата за изливане се изгаря, когато желязната течност се излива, така че отрицателното налягане в кутията да се намали. Образуване на въглеродни дефекти.

 

Решение: Използвайте кални ленти на дъното на чашата за наливане, за да изолирате пластмасовия филм, за да избегнете изгарянето на пластмасовия филм.

 

(2) При изливане черпакът не е подравнен с чашата за изливане, така че желязната течност да се разлее извън чашата за изливане. Тъй като дебелината на насипния пясък не е достатъчна, желязната течност разрушава пластмасовия филм, намалявайки отрицателното налягане в кутията и образувайки въглеродни дефекти.

 

Решение: Увеличете дебелината на насипния пясък и изсипете желязната течност в чашата за изливане.

 

(3) Когато скоростта на изливане е бавна или потокът е прекъснат, голямо количество въздух навлиза в кухината, което окислява втечняването на пластмасовата пяна и произвежда голямо количество газ, а потокът на екстракция с отрицателно налягане не може да се справи с количество газ от пластмасова пяна, така че излишната газификация заема позицията на течно желязо и образува въглеродни дефекти.

 

Решение: Когато се излива, течното желязо винаги трябва да пълни чашата на леяк. (или прав бегач)

 

3. Течното желязо съдържа твърде много въглерод

 

Решение: Намалете въглеродния еквивалент.

 

4. Плътността на бялата плесен е твърде висока

 

За да се преследва качеството на повърхността на бялата плесен, контролът на плътността на бялата плесен внезапно се реализира.

 

Решение: Контролирайте плътността и процеса на сушене преди освобождаване.

 

5. Лоша пропускливост на боята

 

Решение: Променете формулата на покритието.

Изпрати запитване

whatsapp

Телефон

Имейл

Запитване